Koi Mánia Blog

Koi Mánia webshop: koimania.hu

Őszi teendők a tó körül

2018. szeptember 09. 10:53 - Bocsek

Az alábbi 10 pontos listával fel tudjuk készíteni tavunkat a téliesítésre, illetve a téli hónapokra. A téliesítésről egy későbbi cikkünkben olvashattok majd.
oszi_to_felkeszites.jpg
  1.  A nyáron felgyülemlett iszapot távolítsuk el, hogy megelőzzük a jég alatt az iszapból felszabaduló gázok felhalmozódását a vízben. Ehhez használjunk tóporszívót és iszapfaló baktériumokat.
  2.  Folyamatosan szedjük ki az elsárguló, elszáradó növényi részeket. Ehhez többféle merítőhálót talál nálunk.
  3.  Hálóval fedjük le a tavat, hogy ne kelljen folyamatosan kiszedegetni a vízbe hulló faleveleket, és ne kelljen a szkimmert olyan sűrűn takarítani.
  4.  A fagyok beállta előtt nyírjuk vissza a növényeket 5 cm-re a víz felszínétől, a tavirózsák szárait is vágjuk vissza a gyöktörzs felett 5-10 cm-re.
  5.  Ellenőrizzük a léktartó berendezésünk, ha gond lenne vele, még időben be tudunk szerezni egyet.
  6.  Hagyjuk abba növényeink tápozását.
  7.  Készüljünk fel a nem télálló növények biztonságba helyezésére, legkésőbb az első fagyok beálltával vigyük be őket téli helyükre.
  8.  Tóhőmérővel kövessük a vízhőmérséklet alakulását, többek között azért, hogy lássuk mikor szükséges csökkenteni az etetés gyakoriságát, és mennyiségét.
  9.  Etessünk búzacsírás és alacsonyabb fehérjetartalmú táppal, őszi etetési útmutatónkat itt olvashatod: link 
  10.  Víztesztekkel folyamatosan ellenőrizzük a víz paramétereit, még időben tegyük meg a szükséges beavatkozásokat, hogy a lehető legjobb vízminőséggel vágjunk neki a téli hónapoknak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koimania.blog.hu/api/trackback/id/tr5314230249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása