
Ahogyan a víz hőmérséklete csökkenni kezd, úgy újra kell gondoljuk a halak etetési rendjét. A vízhőmérséklet csökkenéséhez a halak természetes módon hozzáigazodnak. Az emésztőrendszerük felépítése egyszerű, a legjobb ha diétát eszközölünk hogy a túletetés miatti betegségeket elkerüljük. Ez a vízhőmérsékleti útmutató abban segít, hogy a legjobban meg tudd határozni hogyan gondozd halaid a következő hetekben, hónapokban. Ha nem tudod megmérni a vized hőmérsékletét, itt az ideje, hogy beszerezz egy vízhőmérőt.
![]() |
Ha a vízhőmérséklet 21 °C alá csökken, csökkentsük az etetés gyakoriságát, naponta kisebb adagokat adjunk, vagy a megszokott adagot kétnaponta adjuk.
|
![]() |
Amint a vízhőmérséklet 15 °C alá csökken, alacsony proteintartalmú táppal kezdjünk etetni, néhány naponta adjunk csak a halaknak. A búzacsíra (wheat germ) alapú táp jó választás ezen a hőmérsékleten. |
![]() |
10 °C vízhőmérséklet alatt nem etetjük a halakat! |
Mikor etetjük a halakat, figyeljünk oda hogy akkora adagokat adjunk, amit pár percen belül elfogyasztanak. Ha túl sokat adunk, az megnöveli a tó szennyezettségét, vagy emésztési problémát okoz a halaknak. Ha úszó táppal etetünk, akkor könnyen láthatjuk hogy mennyit tudnak megenni pár perc alatt. Amennyiben túl sokat adtunk etetésnél, a maradékot hálóval merjük le a vízfelszínről. A bent hagyott és el nem fogyasztott táp megterheli a tavat, ilyenkor egyszerű megoldásként használhatunk iszaplebontót a rendszeres tókarbantartás részeként. Hasznos lehet ha etetéskor lekapcsoljuk a csobogót, vagy a szkimmert. Ez egy jel lehet a halaid számára, hogy eljött az etetés ideje, és ott fognak várni téged a vízfelszínnél.
forrás: thepondboss.net
Nézd meg őszi ajánlatunkat a Koi Mánia Webshopban: link