Koi Mánia Blog

Koi Mánia webshop: koimania.hu

All Japan Koi Show - A nevezés

2019. január 05. 16:29 - Bocsek

 Masanori Shinoda a Shinoda Koi Farm-ról az egyik csapat tagjaként a nevezések összesítéséért felelős, és a Facebookon jelezte, hogy több mint 1700 koit neveztek be a 2016-os All Japan Koi Show-ra (AJKS).

12472240_757592601051997_5189002029071277478_n.jpgNevezőlapok a 2016 All Japan Koi Show-n (Masanori Shinoda fotója)

 Koit a Show-ra csak Shinkokai tagok, vagyis tenyésztők és kereskedők nevezhetnek be. A koik egy része az ő tulajdonuk, de a túlnyomó többségük hobbistáké. 2004, és az első megerősített japán KHV kirobbanás előtt, az összes koi ugyanabban a méret és fajtaosztályban, függetlenül a tulajdonostól vagy a benevezőtől, ugyanabba a medencébe került, és egyikről a másikra haladva bírálták el őket. Azokban az időkben az átlag indulók száma több ezer volt. 2005-ben vezették be az "én medencém", vagy angol stílust, ahol az egy medencében levő koik ugyanattól a kezelőtől származtak, legyen az kereskedő vagy tenyésztő.

 A kezelők előzetesen megigényelték a koi medencét, vagy medencéket attól függően mekkora és hány koit indítottak. A nevezési díj két részből tevődik össze. Az egyik a medencék díja, aztán a koinkénti díj amennyit elhelyeztek bennük. Vannak rá szabályok, hogy mekkora medencék kellenek minimálisan mekkora koiknak, és az is meg van határozva hogy maximum hány koit tehetnek az egyes medencékbe.

 Ahogy feljebb láthattátok minden egyes nevezőlapon van egy fotó a koiról, valamint részletes információk a tulajdonosról, kezelőről, tenyésztőről, méretosztályról és fajtaosztályról. 100%-ban a kezelő felelős a fajta pontosságáért, és még inkább hogy a helyes méretosztályba kerüljön. Ahogy tudjuk a világ többi részén szervezett show-kon nincs további vizsgálat, nem mérik és osztályozzák a szervezők a koikat. Azonban mikor a koik megérkeznek a show előtti csütörtökön, egy sorszámot kapnak és rögtön ellenőrzik a méretüket. A show legidősebb képviselői csapata előtt újramérik, és akár néhány milliméteres eltérés a megadott méretosztálytól azonnali kizárást von maga után.

 Minden egyes jelentkezéssel amit papíron adnak be, a munka oroszlánrésze az előkészítő két hétben van, mikor digitalizálják őket a show kezdete előtti csütörtökig.

 Mikor csütörtökön a kezelő megérkezik a koikkal, tudni fogja hogy pontosan melyik medencébe melyik koikat tegye, mindegyik medencén van egy papírlap hogy melyik kerüljenek bele.

027-10.jpgAz adatlapok elhelyezésre kerülnek a medencéken

 A papírlapon a koi fotója mellett szerepel a rajtszáma, méretosztálya és fajtaosztálya. Mint a többi show-n, a tulajdonost és a tenyésztőt nem teszik közzé.

046-10.jpgFénykép és információk a medencében levő koiról

 Amellett hogy az egyes medencékre kihelyezik a részletes adatokat, mindegyik bíránál van egy iratgyűjtő azokkal a koikkal melyek azokban a méret és fajtaosztályokban indultak, melyet neki kell elbírálnia.

img_1816.jpgA bíró egy mappát tart a kezében a benevezett koikkal

 Minden bírói csapatnak 2 segédje van, ők felelnek a bírák navigálásáért a medencék között, és ők gyűjtik össze a bírák eredményeit. Az elmúlt években ennek vége lett, újabb papírmunkát jelentene, így néhány éve fejlesztették ezt a folyamatot és a segédeknek már tabletjük van, rajta az indulók minden részletes információival, így a bírák mindössze percek alatt leadhatják voksukat, és azt a központi számítógépteremben azonnal összesíthetik.

img_1779.jpgA csapatok segítői tabletet használnak

 Az összes első és második helyezett, beleértve az említésre méltókat is amiket a bírák díjaznak, összesen több százat jelent, ez masszív háttérmunkát kíván, ideértve hogy ki kell nyomtatni az okleveleket, amiket az adott medence fölé kell elhelyezni a szombat reggel 8 órai közönségmegnyitó előtt.

img_1731.jpgA show gépterme

img_1744.jpgKészülnek az oklevelek

img_1735.jpgKészülnek az oklevelek

 

forrás: nishikigoi.life

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koimania.blog.hu/api/trackback/id/tr714531532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása